Sleufsilo met afwatering in Schijndel

Sleuf silo in 160 80 40 uitvoering met afwatering optie.De wens van de klant was om een waterafvoer te hebben.Uit het kuilvoer komt water vrij dat dan door de opening gaten naar buiten kan stromen.In dit geval is er de keuze gemaakt om voor betonblokken met zogenaamde heftruck sparing gaten te kiezen die dan fungeren als opening gat voor de door laat van het kuil sapOp de bovenste laag is er gekozen voor megablokken met een gladde bovenkant

Direct contact met ons opnemen?

+31 (0)6 29 04 50 93

info@stapelbetonblokken.nl

Betonblokken met heftruck-uitsparing

Op een nieuw terrein mocht Stapelbetonblokken.nl een sleufsilo voor de opslag van kuilvoer bouwen. De klant had als wens dat er in deze sleufsilo een waterafvoer aanwezig zou zijn. Uit het kuilvoer komt namelijk vocht vrij en dit dient afgevoerd te worden.

Kuilwaterafvoer door heftruck-uitsparing

Om het kuilsap vanuit de sleufsilo af te kunnen voeren, hebben wij gekozen voor betonblokken voorzien van een zogenaamde heftruck-uitsparing. Deze gaten kunnen fungeren als afwatering voor het kuilsap. Voor de bouw van de sleufsilo kozen wij voor betonblokken met een afmeting van 160 x 80 x 40 met nokken. Uitzondering hierop is de bovenste laag van de sleufsilo. Hiervoor hebben wij megablokken met een egale bovenkant gebruikt.

De juiste ondergrond

Deze sleufsilo bouwden wij op een nieuwe ondergrond van asfalt. Onze klant had deze zorgvuldig voorbereid. Een strak stukje werk dat de belastbaarheid van de sleufsilo ten goede komt.

De juiste ondergrond is namelijk erg belangrijk bij het plaatsen van stapelbetonblokken. De bodem dient altijd vlak en stabiel te zijn voor het bouwen met megablokken. Wanneer betonblokken ongelijk geplaatst worden, kan dat immers resulteren in klempunten in de betonblokken wand.

Daarom adviseren wij altijd om gebroken puin in de ondergrond voor de megablokken te doen in combinatie met bijvoorbeeld een laag asfalt of beton- of Stelconplaten.

Advies nodig?

Megablokken of stapelbetonblokken zijn voor tal van doeleinden te gebruiken. Daarbij liggen niet alle toepassingen van betonblokken voor de hand, zoals bij dit project. Overweegt u uw volgende constructie met stapelbetonblokken te realiseren en kunt u wel wat advies gebruiken? Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden van megablokken in uw specifieke situatie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies!

Details project

Aantal 75 stuks
Soorten Half hoge megablokken 160 80 40 lxbxh
Locatie Schijndel
Opdrachtgever MTS