Bekijk alle betonblokken

Dakblok
160 80 80

Het dakblok van 160 x 80 x 80 is even groot als het originele megablok. Maar waar megablokken voor tal van doeleinden ingezet kunnen worden, hebben dakblokken een specifiek doel.

Toepassingen van het dakblok

Het dakblok draagt de toepassing van het stapelbetonblok al in zijn naam: het wordt gebruikt boven op een wand van megablokken. Door de schuine kanten van het blok, blijven er gegarandeerd geen resten van stortgoederen, zoals zand, op uw wand achter. Doordat de blokken uitsparingen aan de onderzijde hebben, zijn zij perfect te gebruiken als hoogste rij stapelbetonblokken. U heeft hierbij geen bevestigingsmaterialen nodig, dankzij de nokken op de stapelbetonblokken en de uitsparingen in de dakblokken. Het ontbreken van bevestigingsmateriaal, maakt dat u uw wanden eenvoudig in een later stadium kunt aanpassen óf kan demonteren.

Duurzaam bouwen

Door het gebruik van dakblokken met de afmeting 160 x 80 x 80 maakt u vrijwel iedere constructie áf. Door de gladde en schuine kanten blijven er geen resten achter op uw wand, zodat er van verlies van grondstoffen geen sprake meer is. Wel zo duurzaam! Wilt u uw wand in halfsteens verband stapelen of heeft u een hoek nodig die geen 90 graden is? Ook dat is geen probleem! Speciaal voor dat soort uitdagingen hebben wij diverse varianten megablokken in ons assortiment.

Zelf stapelen of turn-key levering?

U kunt deze dakblokken zelf stapelen in de juiste formatie als u dat wilt. Daarvoor is het uiteraard wel van belang dat u over de juiste gereedschappen beschikt. Maar aangezien dakblokken vaak gebruikt worden van de afronding van uw wand, zult u waarschijnlijk ook megablokken gebruiken voor uw constructie. Daarom kunt u ook besluiten de blokken door ons te laten leggen. Dat bespaart u niet alleen veel tijd: u weet ook zeker dat uw constructie staat als een huis.

Advies of hulp nodig?

Weet u niet zeker welke betonmaterialen het best passen bij uw wensen? Of weet u exact welke elementen u wilt gebruiken, maar twijfelt u over het aantal dat u nodig heeft of de ondergrond op uw terrein geschikt is om betonblokken te stapelen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u altijd het juiste advies geven.

Details betonblokken

Gewicht 1800 KG
Lengte 160 CM
Hoogte 80 CM
Breedte 80 CM

Megablokken koopt u bij Stapelbetonblokken.nl vanwege:

  • Keuze uit een ruim assortiment
  • Scherpe en correcte prijzen
  • Deskundig advies , desgewenst op locatie
  • Eigen vervoer met auto laad- en loskraan
  • Verhuur- of ‘koop-terug’-regeling mogelijk